ІНСТРУКЦІЯ З ОХОРОНИ ПРАЦІ ПІД ЧАС ВИКОНАННЯ ЕЛЕКТРОМОНТАЖНИХ РОБІТ НА ПІДПРИЄМСТВІ


Расследование и учет аварий и инцидентов


Ураження людини електричним струмом: різновиди


Класифікація приміщень за ступенем небезпеки ураження електричним струмом


Історія світильника


Плакати з надання першої медичної допомоги


Фактори ураження електричним струмом


Знаки і плакати з електробезпеки, допоміжні знаки і таблички.


ІНСТРУКЦІЯ З ОХОРОНИ ПРАЦІ ПІД ЧАС ВИКОНАННЯ ЕЛЕКТРОМОНТАЖНИХ РОБІТ У ДІЮЧИХ ЕЛЕКТРОУСТАНОВКАХ


Електротравматизм і заходи щодо його попередження

Четвер, 28.03.2024, 12:14 Вітаю Вас Гість

БЕЗПЕКА РОБІТ В ЕЛЕКТРОУСТАНОВКАХ

Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Статті

Головна » 2013 » Червень » 23 » Знаки і плакати з електробезпеки, допоміжні знаки і таблички.
17:53
Знаки і плакати з електробезпеки, допоміжні знаки і таблички.

Знаки і плакати з електробезпеки, допоміжні знаки і таблички.

Плакати та знаки безпеки служать для попередження про небезпеку ураження електричним струмом, для заборони контактів з комутаційної апаратурою, для визначення місця роботи і т. п. Плакати виконуються переносними і поділяються на попереджувальні, заборонні, розпорядчі та вказівні. Знаки виконуються постійними.

Застережні плакати служать для попередження про небезпеку наближення до струмоведучих частин, що знаходяться під напругою. Ці плакати виконують розміром 280 × 210 мм.

Плакат «Стій. Напруга» служить для попередження про небезпеку ураження електричним струмом. Застосовується в електроустановках електростанцій і підстанцій напругою до і вище 1000 В. В ЗРУ його вивішують на тимчасових огородженнях струмовідних частин, які перебувають під робочою напругою (якщо знято постійну огорожу); на тимчасових огородженнях проходів, куди не можна заходити; на постійних огородженнях камер, суміжних з робочим місцем. У ВРУ плакати вивішують при роботах, виконуваних з землі, на канатах і шнурах, якими обгорожено робоче місце; на конструкціях, поблизу робочого місця на шляху до найближчих струмоведучих частин, що знаходяться під напругою.

Плакат «Не вилазь. Вб'є!» слугує для попередження про небезпеку підйому по конструкціях, при якому можливе наближення до струмоведучих частин, що знаходяться під напругою. Вивішують в РУ на конструкціях, сусідніх з призначеної для підйому персоналу до робочого місця, розташованому на висоті.

Плакат «Випробування. Небезпечно для життя» служить для попередження про небезпеку ураження електричним струмом при проведенні випробувань підвищеною напругою. Його вивішують написом назовні на обладнанні та огорожах струмоведучих частин під час підготовки робочого місця для проведення випробувань підвищеною напругою.

Заборонні плакати служать для заборони дії з комутаційними апаратами, при помилковому включенні яких може бути подана напруга на місце робіт. Плакати виконують розмірами 240х130 (80 × 50) мм.

Плакат «Не включати. Працюють люди» служить для заборони подачі напруги на робоче місце. Його використовують в електроустановках напругою до і вище 1000 В. Плакат вивішують на приводах роз'єднувачів, відокремлювачів і вимикачів навантаження, на ключах і кнопках дистанційного керування, на комутаційній апаратурі до 1000 В (автоматах, рубильниках, вимикачах), при помилковому включенні яких може бути подана напруга на робоче місце. На приєднаннях напругою до 1000 В, які не мають у схемі комутаційних апаратів, плакат вивішують біля знятих запобіжників.

Плакати з техніки безпеки

Плакат «Не включати. Робота на лінії» служить для заборони подачі напруги на лінію, на якій працюють люди. Область застосування та ж, що і попереднього, але вивішують на приводах, ключах і кнопках управління тих комутаційних апаратів, при помилковому включенні яких може бути подана напруга на повітряну або кабельну лінію, на якій працюють люди.

Плакат «Не відкривати. Працюють люди» служить для заборони подачі стисненого повітря або газу. Він застосовується в електроустановках електростанцій і підстанцій. Його вивішують на вентилях і засувках: повітропроводів до повітрозбірнику і пневматичним приводам вимикачів і роз'єднувачів, при помилковому відкритті яких може бути поданий стиснене повітря на працюючих людей або приведений в дію вимикач або роз'єднувач, на якому працюють люди; водневих, вуглекислотних та інших трубопроводів, при помилковому відкритті яких може виникнути небезпека для працюючих людей.

Розпорядчі плакати служать для вказівки працюючому персоналу місця, підготовленого до роботи, або безпечного доступу до нього. Ці плакати виконують розмірами 250 × 250 і 100х100 мм.

Плакат «Працювати тут» служить для вказівки робочого місця. Він застосовується в електроустановках електростанцій і підстанцій. Його вивішують на робочому місці. У ВРУ за наявності огороджень робочого місця вивішують в місці проходу за огорожу.

Плакат «Влізати тут» служить для вказівки безпечного шляху підйому до робочого місця, розташованому на висоті. Його вивішують на конструкціях або стаціонарних драбинах, по яких дозволений підйом до розташованого на висоті робочого місця.

Електроінструмент та електробезпека

Вказівний плакат «заземлені» вказує на неприпустимість подачі напруги на заземлений ділянку електроустановки. Його розміри 240 × 130 і 80 × 50 мм. Він вивішується в електроустановках електростанцій і підстанцій на приводу до роз'єднувачів, відокремлювачів і вимикачів навантаження, при помилковому включенні яких може бути подана напруга на заземлений ділянку електроустановки, а також на ключах і кнопках дистанційного керування ними.

Знаки безпеки служать для попередження про небезпеку ураження електричним струмом (Обережно! Електрична напруга). Знак безпеки зміцнюється постійно в електроустановках напругою до і вище 1000 В електростанцій та підстанцій, на опорах ПЛ напругою вище 1000 В (знак з жовтим фоном) або на залізобетонних опорах ПЛ (знак з фоном у вигляді поверхні бетону). В електроустановках електростанцій і підстанцій знак зміцнюється на зовнішній стороні вхідних дверей РУ за винятком дверей КРУ і КТП, розташованих у цих пристроях; зовнішніх дверей камер вимикачів і трансформаторів; огорож струмоведучих частин, розташованих у виробничих приміщеннях; дверей щитів і збірок напругою до 1000 В.

На опорах ПЛ знак зміцнюється (на металевих і дерев'яних) або наноситься (на залізобетонних) в населеній місцевості на висоті 2,5 - 3 м від землі при прольотах менше 100 м - через опору, а при прольотах більше 100 м і при переходах через дороги - на кожній опорі. При переходах через дороги знаки повинні бути звернені в бік дороги, а в інших випадках вони розташовуються збоку опори по черзі з правого і лівого боку.

Плакати і знаки рекомендується виготовляти з електроізоляційних матеріалів (текстоліту, гетинаксу, полістиролу та ін.) Для відкритих електроустановок допускається застосування плакатів з металу. В електроустановках з великогабаритним обладнанням розміри плакатів дозволяється збільшувати у відношенні 2:1, 4:1 і 6:1 до розмірів, наведених у тексті.



Переглядів: 13555 | Додав: ohranatruda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 crMONO  
0
<a href=https://dapoxetine.buzz>viagra priligy</a> Deshawn wSTVJJQvPkBVD 6 18 2022

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
ПОПУЛЯРНІ ФАЙЛИ


Конституція України


Электрическая безопасность: Учеб. пособие


Электробезопасность в трёхфазных сетях переменного тока


Постер "Електробезпека"


Закон України "Про охорону праці"


Релейная защита в распределительных электрических сетях. Пособие для практических расчетов


Закон України "Про електроенергетику"


Билеты на 4 группу по электробезопасности


КОРОТКА ПАМ'ЯТКА НАСЕЛЕННЮ ПО ЕЛЕКТРОБЕЗПЕЦІ


Електробезпека на виробництві. Рівень знань. Кваліфікаційні групи.

Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0